The Shape

U bent hier


The Shape

Jaco Van Dormael regisseerde de kortfilm ‘The Shape’, als onderdeel van de EUandME-campagne van de Europese Unie. In ‘The Shape’ zien we hoe een zwarte wolk zich boven een gezellig dorpje ergens in Europa vestigt. Wat volgt is een zwarte vloedgolf die dorpelingen in een schuilplaats dwingt en hun leven lam legt. Een heldhaftig meisje stapt naar buiten in de zwarte regenstorm en draagt gepassioneerd het bekende gedicht ‘Liberté’ van de Franse dichter Paul Eluard voor. De stortbui stopt onmiddellijk en de wolk verdwijnt en de dorpelingen krijgen hun leven en vrijheid terug. Het gedicht is een ode is aan de vrijheid, geschreven door Eluard in 1942 tijdens de Duitse bezetting van Frankrijk. 

Ontdek de film op groot scherm telkens voor de laatavondvertoning van de Europese competitie op Kortfilmfestival Leuven.

Neem een kijkje achter de schermen:

 

De EUandME-films gaan over de Europese Unie’s fundamentele overtuigingen en de kansen voor haar burgers op het gehele grondgebied EU, zoals het recht om te leven zonder discriminatie, de vrijheid om te reizen, wonen, studeren en werken over de grenzen heen, de steun die starters krijgen en de vrijheid van meningsuiting waar ‘The Shape’ over gaat. Alle films van de EUandMe campagne zijn hier te zien.

Bekijk hier The Shape van Jaco Van Dormael: