Nieuws


 • Stuur nu je scenario in voor de SPEEDDATE XL

  Samen met de Scenaristengilde en Association des Scénaristes (ASA) organiseren we ook dit jaar de fameuze SPEEDDATE XL. 
   
  Kom je kortfilm pitchen voor een internationale jury en stel je idee voor tijdens een speeddate met producenten. Wie weet ga jij naar huis met cheque van €5000 van support van EYE LITE Group!
   
  Deadline om je kortfilmscenario in te sturen is 31 oktober. De Scenaristengilde selecteert 10 kandidaten die tijdens het festival een crash course pitchen krijgen en nadien voor een internationale jury hun scenario mogen pitchen. Daarna neem je ook deel aan de Speeddate XL, waar je in one-on-onee gesprekken je idee aan producenten kan voorstellen.
   
 • EUROCONNECTION 2018: CALL FOR ENTRIES

  Vanaf vandaag kan je je project indienen voor Euro Connection 2018, het grootste en belangrijkste coproductieplatform voor kortfilms in Europa. Vlaamse en Nederlandse producenten van korte films, animaties en creatieve documentaires die op zoek zijn naar een Europese cofinancieringspartner kunnen hun project indienen via het Kortfilmfestival Leuven.

  Samen met het Nederlandse festival Go Short is Kortfilmfestival Leuven de gatekeeper voor Euro Connection 2018. Samen zorgen we voor de preselectie en dragen we één kandidaat voor aan de Internationale jury in Frankrijk. Deze internationale jury kiest dan 16 producenten die hun project mogen pitchen tijdens Clermont-Ferrand.

  Je kan je project insturen tussen 1 september en 20 oktober 2017. Een belangrijke inschrijvingsvoorwaarde is dat de basisfinanciering vanuit België of Nederland reeds rond is.
   

  DEADLINE: 20 OKTOBER

   

  >> Meer info en inschrijvingslink

 • Rechtstreeks naar de European Film Awards!

  Vanaf nu zal de beste kortfilm over alle competities van Kortfilmfestival Leuven genomineerd worden voor de European Film Awards! Filmmakers in competitie komen in aanmerking voor de meest prestigieuze prijzenceremonies ter wereld: de Oscars®, de BAFTA's en nu dus ook de European Film Awards.

  Aarzel dus niet en stuur je kortfilm in! Deadline voor de Vlaamse competitie is 15 september.

 • Kortfilms in De Bib

  Op woensdag 5 april lanceert het  Kortfilmfestival Leuven samen met De Bib Leuven het AVA project. Op verschillende plaatsen in Europa koppelt AVA een kortfilmfestival aan een locale bibliotheek. Zo zullen in De Bib Leuven twee screening booths geopend worden waarin bezoekers naar de meer dan 100 beste Vlaamse kortfilms van de laatste 10 jaar kunnen kijken.

  Woensdag 5 april worden deze Miniciné’s feestelijk geopend met een selectie kortfilms, samengesteld door regisseur Sahim Omar Kalifa, en een receptie.

  De Keuze van Sahim:

  ·         Dood van een Schaduw (Tom Van Avermaet)

  ·         Oh Willy (Marc James Roels en Emma De Swaef)

  ·         Het Bijzondere Leven van Rocky De Vlaeminck (Kevin Meul)

  ·         Mont Blanc (Gilles Coulier)

  ·         De Smet (Wim Geudens)

  Wil u deze opening (gratis) bijwonen? Schrijf u in via bib.leuven.be/minicine.

 • Best of Kortfilmfestival 2016!

  Heb je op het afgelopen festival iets gemist? Dat kan je de komende weken goedmaken in de gloednieuwe zalen van Cinema ZED.
   
  Op 9 en 16 februari met aansluitend een Q&A met de regisseurs!
   
  >> Deel 1
  >> Deel 2