De keuze van Canvas

90 minuten

Canvas heeft een hart voor film en dat geldt zeker ook voor kortfilm. CANVAS is traditiegetrouw de gulle schenker van de Publieksprijs zowel voor de Beste Vlaamse Kortfilm als voor de beste Europese Kortfilm. Maar er is meer. Op de exclusieve ‘Keuze van Canvas’ Avond presenteert de cultuur minnende zender een eigen selectie van Vlaamse kortfilms. Tickets voor deze vertoning kan u winnen op de wedstrijdpagina op de Canvas website. Een klein segment tickets wordt publiek verkocht.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Springstof

  Robbin Rooze :: Belgium :: 19 min. :: 2018

  Wanneer drie jonge mannen met Arabische roots plots een bom in hun pick-up vinden, botsen ze op meer vooroordelen dan ze aankunnen.

  Parodie
 • Chuchotage

  Barnabás Tóth :: Hungary :: 16 min. :: 2018

  Tijdens een grote internationale conferentie zitten de tolken achteraan in de zaal in aparte cabines. De twee Hongaarse tolken krijgen te horen dat er maar één persoon naar hen luistert.

  Humor
 • Bloeistraat 11

  Nienke Deutz :: Belgium :: 10 min. :: 2018

  Twee onafscheidelijke beste vriendinnen beleven de laatste zomer van hun kinderjaren. Want haast ongemerkt zorgt de puberteit voor veranderingen die hun vriendschap op de proef stelt

  Animatie
 • Baden in Blauw

  Pauwel Billiau :: :: 20 min. :: 2018

  Isaac, een jonge twintiger, probeert los te komen uit zijn depressie en een wereld vol melancholie. De verpletterende aantrekkingskracht van de beeldschone ‘Blue’ begint al snel een allesoverheersende invloed op zijn leven te hebben.

  Coming-of-age
 • Pathetiek

  Yahya Terryn :: Belgium :: 27 min. :: 2018

  Ludo en Karel, twee beste vrienden, hebben afgesproken tijdens een pianoconcert van Beethoven. Ludo vertelt zijn vriend dat hij zijn familie heeft verlaten voor zijn nieuwe vriendin, de pianiste.

  Drama