Vlaamse Competitie: Animatie 2

76 minuten

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • From the Snow-Covered Hill

  Matty Jorissen, Wijnand Driessen :: Belgium :: 14 min. :: 2018

  Wanneer hij wordt achtergelaten op een kostschool, wordt de jonge Will al snel een doelwit voor pesters. Alleen de vriendschap van een klein vogeltje brengt hem wat troost.

  Animatie
 • Psychodroom

  Elissa Verjans :: Belgium :: 4 min. :: 2018

  De jonge kunstenares Mina vindt een brief uit haar tienerjaren waarin ze praat over een psychose en hoe ze die probeerde te genezen.

  Animatie
 • Fishes don't blink

  Sacha Brauner :: Belgium :: 4 min. :: 2018

  Er zit een vreemde kamer verstopt achter het raam van een hotel. Ga binnen en laat je ogen reizen door deze wereld vol mysterie.

  Animatie
 • Spermaceti

  Jacky De Groen :: Belgium :: 12 min. :: 2018

  Matrozen doden de tijd onder een brandende zon, in afwachting van een teken van hun prooi. Een jonge geest richt zich naar binnen. Na het bloedvergieten biedt een sterke arm even beschutting. Een jongen krijgt zijn eerste tatoeage.

  Animatie
 • Material World

  Amel Amri :: Belgium :: 3 min. :: 2018

  Wanneer een onschuldig klein vogeltje vast komt te zitten in de kunstmatige schoonheid van onze materialistische wereld, kan hij blijkbaar niet aan de aantrekkingskracht ontsnappen. Het doet hem een beetje aan "thuis" denken.

  Animatie
 • Velo

  Glenn D'Hondt, Birger Platteeuw :: Belgium :: 9 min. :: 2018

  De vrouw van Lucien is onlangs gestorven. Om te ontsnappen aan de eenzaamheid thuis gaat hij elke dag even fietsen. Op een dag moet Lucien een andere route nemen. Hij ontmoet een meisje dat hem terugvoert naar zijn jeugd.

  Animatie
 • Botvieren

  Elise Eetesonne :: Belgium :: 5 min. :: 2018

  De jonge Sara wandelt een ziekenhuis binnen. Ze wordt naar de wachtkamer gestuurd, maar wanneer er een dokter komt kijken, negeert hij haar. Andere mensen, die na haar toekomen, mogen wél meteen bij de dokter.

  Animatie
 • Panta Rhei

  Wouter Bongaerts :: Belgium :: 10 min. :: 2018

  De introverte marine bioloog Stefaan kan niet ontsnappen aan het water dat genadeloos zijn leven binnensijpelt via onophoudende regen, lekkende kranen en overstromingen.

  Animatie
 • Zwanenzang

  Eline Muys :: Belgium :: 2 min. :: 2018

  Een man werkt aan zijn laatste kunstwerk. Werkelijkheid en verbeelding vervlechten op een speelse manier en stilaan vervagen alle grenzen, waardoor de Swan Song ontstaat.

  Animatie
 • The Origin Of Sound

  Paul Driessen, Toon Loenders :: Belgium :: 13 min. :: 2018

  Genesis, de zevende dag, ‘s ochtends vroeg. De Schepper beseft plots dat hij vergeten is om geluid aan de wereld toe te voegen! Hij probeert dat recht te zetten met behulp van zijn verzameling bizarre tekenfilms.

  Animatie