The Labo 2

85 minuten

‘The Labo’ neemt je mee op verkenning doorheen het boeiende speelterrein van filmmakers die durven afwijken van de klassieke filmpaden. Films die op zoek gaan naar nieuwe manieren van vormgeving via experimentele technieken of crossovers met andere disciplines. Soms is de visuele ervaring het doel op zich, soms is het een eigenzinnige manier om een verhaal of boodschap via een nieuwe filmtaal te vertellen. Maar altijd is het een onderdompeling in een nieuwe, fascinerende wereld. Dit jaar opmerkelijk veel films rond het thema van onze blik op de wereld, films die ons bewust maken van die blik of de wereld bekijken vanuit een geheel ander perspectief.

 

Nagesprek met Thomas R. Peeters (Frequencies) en Katia Lom (Triptych) op zondag 2/12. Met dank aan    

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Rubber Coated Steel

  Lawrence Abu Hamdan :: :: 22 min. :: 2017

  In mei 2014 werden twee ongewapende tieners op de West Bank gedood door Israëlische soldaten. Een audioanalyse van het incident onderzoekt of er rubberen of dodelijke kogels zijn gebruikt.

  Documentaire
 • Optical Sound

  Mika Taanila :: Finland :: 6 min. :: 2005

  Kantoortechnologie veroudert zeer snel. Oude apparaten veranderen in muziekinstrumenten van de toekomst. De film is gebaseerd op Symfonie # 2 voor twaalf Dot Matrix Printers, gecomponeerd door de Canadese artiest [The User].

  Musical
 • Frequencies

  Thomas R Peeters :: Belgium :: 13 min. :: 2018

  In een anonieme werkomgeving werkt iedereen zijn eindeloze reeks monotone taken af. Behalve diegene die de eeuwigdurende cyclus bepaalt. Flarden van de buitenwereld komen binnen. Is dit een gevangenis of de vrije wereld?

  Experimenteel
 • Triptych

  Katia Lom :: United Kingdom :: 8 min. :: 2018

  Wanneer een dochter het huis van haar overleden vader leegmaakt, vindt ze vele stille getuigen van het verleden, voorwerpen die haar terug verbinden met haar geschiedenis. Een reflectie over tijd en herinnering en de ervaring van ballingschap.

  Docufictie
 • The Hymns of Muscovy

  Dimitri Venkov :: Russia :: 14 min. :: 2018

  Een reis door Muscovy – een ondersteboven tweelingstad van Moskou – vertelt een verhaal via architectuur en muziek. Het verhaal van een esthetische evolutie gedreven door een ideologische evolutie. .

  Experimenteel
 • Wandering in Paris + Lost in Tokyo + Shared Memories

  Benjamin Bardou, Ash Thorp :: France :: 5 min. :: 2018

  Fascinerende impressionistische werelden worden gecreëerd dankzij een geheel nieuwe techniek die gebruik maakt van volumetrische camerabeelden.

  Experimenteel
 • The Hollow Coin

  Frank Heath :: United States :: 12 min. :: 2016

  Een man in een telefooncel is wanhopig op zoek naar zijn geheugenkaartje dat verstopt zit in een holle munt.

  Documentaire
 • Miazmat

  Klaudiusz Wesolowski :: Poland :: 4 min. :: 2018

  Een intrigerende wereld van kleur en vorm geïnspireerd door de Poolse schilder/filosoof/schrijver S.I.

  Experimenteel