Oscar Shorts

96 minuten

Het Kortfilmfestival behoort al een tijdje tot het selecte clubje filmfestivals die bepalen welke kortfilms op de longlist voor de Oscars komen. De vijf films die de nominatie binnenhaalden, waaronder de winnaar The Silent Child, kan je bekijken in de Oscar Shorts compilatie.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • DeKalb Elementary

  Reed Van Dyk :: United States :: 21 min. :: 2017

  Een doodgewone school in Atlanta, Georgia. Een man met een rugzak komt toe aan de balie en vraagt of hij even de telefoon mag gebruiken. Geïnspireerd op een waargebeurde noodoproep die plaatsvond tijdens een schietpartij in de school..

  Drama
 • The Eleven O'Clock

  Derin Seale, Josh Lawson :: Australia :: 13 min. :: 2016

  Een patiënt met waanideeën gelooft dat hij eigenlijk de psychiater is. Terwijl arts en patiënt elkaar proberen te behandelen, loopt de sessie uit de hand.

  Humor
 • My Nephew Emmett

  Kevin Wilson, Jr. :: United States :: 20 min. :: 2017

  28 augustus 1955. De 64-jarige Mose Wright probeert zijn 14-jarige neef te beschermen tegen twee racistische moordenaars die uit zijn op bloed. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de moord op Emmett Louis Till in 1955.

  Historisch
 • The Silent Child

  Chris Overton :: United States :: 20 min. :: 2017

  Libby, een 4-jarig meisje dat doof is, leeft in een wereld vol stilte, tot een sociale werker haar leert communiceren met gebarentaal.

  Drama
 • Watu Wote - all of us

  Katja Benrath :: Germany :: 22 min. ::

  Door de jarenlange terroristische aanslagen is er in Kenia is een gevoel van angst en wantrouwen tussen moslims en christenen. Op een dag wordt een bus vol gemengde passagiers tegengehouden door islamitische extremisten.