Vlaamse Competitie: Documentaire

92 minuten

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • The Remembered Film

  Isabelle Tollenaere :: Belgium :: 17 min. :: 2018

  Jonge soldaten dwalen rond in de bossen. Ze dragen verschillende soorten uniforms: oude Sovjet-uniforms naast kledij van Amerikaanse leger tijdens de Vietnamoorlog, camouflage-kledij uit de Golfoorlog naast uniformen van de Wehrmacht.

  Documentaire
 • Doei

  Pien van Grinsven :: Belgium :: 19 min. :: 2018

  Op een dag krijgen de regisseuse en haar jongere zusjes een brief van hun vader. Hij schrijft erin dat hij hen 6 maanden niet wil zien. Ondertussen zijn er 12 jaren voorbij. Een film over het afscheid dat maar niet komt

  Documentaire
 • Mountain

  Grégoire Verbeke :: Belgium :: 15 min. :: 2018

  Lente in Noord-Albanië. De geiten worden vanuit de valleien de bergen in geleid. Ook Prek Gjoni verplaatst zijn vee met de hulp van Jovalin. Houdt hij met stukgelopen schoenen en een paraplu de 4-daagse wandeling vol?

  Documentaire
 • A Dialogue with Cyberspace

  Brian den Hartog :: Belgium :: 14 min. :: 2017

  Is de wereld enkel de plaats waar onze lichamen zich bevinden? Hoe voelt het om een lichaam te hebben en hoe beïnvloedt dat onze gevoelens?

  Documentaire
 • Our Song to War

  Juanita Onzaga :: Belgium :: 14 min. :: 2018

  Krokodillenmannen, een mysterieuze rivier, kinderen die graag vissen en een oorlog die eindigt, alles komt samen in het Colombiaanse Bojayá.

  Documentaire
 • Rainbow Children - Portrait of Elika

  Maryam Bayani :: Belgium :: 12 min. :: 2018

  De vijfjarige Elika heeft een dubbele nationaliteit en wil via een presentatie in de klas een juister beeld weergeven van haar moeder die afkomstig is van Iran. Tijdens de spreekbeurt krijgt ze veel vragen van haar klasgenoten.

  Documentaire